Foto op aluminium

Optimale glans en helderheid op aluminium fotopanelen van ChromaLuxe

Aluminium HD fotopanelen

In tegenstelling tot andere leveranciers maken wij gebruik van sublimatie om een foto op aluminium te bedrukken. Dit staat garant voor een hoge kwalitatieve afdruk met een zéér lange levensduur.

De inkt wordt middels een drukpers in de coating op het aluminium bedrukt. Hierbij wordt gebruikt van zeer hoogwaardige fotopanelen van aluminium. ChromaLuxe staat voor uitmuntende coating. De fotopanelen zijn slechts 1mm dik en licht van gewicht. Met een foto op aluminium van ChromaLuxe heeft u een product in handen wat tal van mogelijkheden biedt!

Bekijk de voordelen

Voor de zakelijke markt

Wij richten ons hoofdzakelijk op de zakelijke markt. Bent u ondernemer en wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact met ons op.

Voor de consument

Consument? Hiervoor bieden we 1 formaat aan per type product


Voor algemene informatie om je foto op een unieke manier te laten bedrukken kijk dan eens op Vinsio. Bekijk ook onze beeldbank foto's

Foto op aluminium ideaal voor

 • Fotografen: laat uw mooiste foto's afdrukken op aluminium met een perfecte beeldkwaliteit;
 • Bedrijven: Maak opvallende reclame met fotopanelen die opvallen;
 • Gemeenten: Waterbestendige en vandalisme bestendige fotopanelen;
 • Restaurant & hotels: Unieke en opvallende wanddecoratie;
 • Webshop eigenaren: Wordt reseller van ons breed assortiment van gepersonaliseerde producten;
 • Kunstenaars: Ontdek de mogelijkheden van een foto op aluminium door sublimatie.

Toepassingen van hoogwaardig aluminium

 • Reclame
 • Wanddecoratie voor hotel, kantoor, restaurant, etc.
 • Informatieborden
 • Interieur toepassingen
 • Pictogrammen
 • Fotocollecties
 • Productpresentaties
 • Exposities

Fotografisch kunstwerk sublimeren?

Voor fotografen en kunstenaars is ChromaLuxe een perfect middel om een kunstwerk tot leven te brengen. Wij werken met gekalibreerde schermen en werken met uiterste precisie om het beeld perfect op aluminium te brengen met sublimatietechniek. U kan bij ons elk formaat en vorm op ChromaLuxe bestellen. Heeft u een ander concept bedacht of wilt u een gepersonaliseerd product aanbieden op de markt? Wij helpen u graag verder! U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Hoe foto aanleveren?

Fotografisch kunstwerk printen door sublimatie artwork

Sublimatie pers sublimeren

Sublimatie op aluminium

Uw foto op aluminium laten afdrukken door middel van sublimatie. Door gebruik te maken van sublimatie in plaats van de inkt op het aluminium te printen, wordt een foto super scherp. De inkt wordt bij een hoge temperatuur (200° graden) in de coating bovenop het aluminium gebracht. Bij sublimatie zie je dan ook geen pixels van de foto en kan het inkt er niet van af worden gehaald. De coatingslaag is ook beschermd tegen weersinvloeden en kan dus ook buiten worden opgehangen.

Dikke coatingslaag

De dikke coatingslaag welke de ChromaLuxe panelen hebben maken het verschil in glans, scherpte, diepe kleuren en krasbestendigheid. In vergelijking met veel Chinese sublimatie producten hebben ChromaLuxe panelen tot wel 2x a 3x een dikkere coatingslaag. Deze coatingslaag zit op het aluminium. Deze inkt wordt in het sublimatie proces door verhitting in de coating gebracht. Dit is een groot verschil met printen, waarbij de inkt direct op het aluminium wordt geprint.

Foto op aluminium van ChromaLuxe afgeronde hoeken

Ophangsysteem aluminium

Ophangsystemen & standaards

De fotopanelen zijn zeer licht en kunnen op een eenvoudige manier zwevend aan de muur worden opgehangen. Er kan worden gekozen uit een aluminium ophang set welke door een plakstrip bevestigd wordt aan het aluminium paneel en vervolgens met een schroef kan worden opgehangen. Ook kan voor een MDF ophangsysteem worden gekozen. Als het paneel wordt neergezet kan voor een aluminium standaard worden gekozen. Deze wordt ook door middel van een plakstrip aan het aluminium bevestigd.