Bestanden aanleveren voor sublimatie afdrukken

Het juist aanleveren van een bestand zorgt ervoor dat uw foto op de juiste manier wordt gesublimeerd. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Contact opnemen

Aantal PPI tussen 100 en 300

Voor een scherpe afdruk is het van belang dat een foto genoeg pixels heeft voor het formaat waarop u de foto wilt laten sublimeren. Hoe groter het formaat des te meer pixels een foto nodig heeft. Dit wordt uitgedrukt in pixels per inch. Voor een scherpe afdruk heeft een foto tussen de 100 en 300 PPI nodig.

Bereken aantal PPI / DPI

Kleurprofiel Adobe RGB / sRGB

Bij het aanleveren van uw foto is het belangrijk dat de juiste kleurprofiel is bijgesloten. Wij maken gebruik van de meest gangbare kleurprofielen Adobe RBG of sRGB. 

Adobe RGB en Adobe sRGB

 

Verzenden / uploaden bestanden

WeTransfer

Bestanden kunt u e-mailen. Gaat het om grote bestanden dan kunt u gebruik maken van WeTransfer. Hiermee kan u bestanden verzenden tot 2GB.

Bestanden verzenden via WeTransfer

Foto aanleveren

PDF

Zorg er altijd voor dat een .pdf in de juiste opmaak is aangeleverd en is afgevlakt. Lees hier meer over de juiste opmaak van een .pdf

TIFF, JPG of PNG

Zorg ervoor dat de foto van voldoende kwaliteit is en de juiste profiel heeft. Bij een verkeerd profiel kan de foto er flets uit komen te zien na sublimatie.

Sublimatiemarge van 3 tot 5mm

Wanneer een foto wordt gesublimeerd op een product hebben wij rondom de foto extra ruimte nodig om te sublimeren.

Fotopaneel wordt op de foto gelegd met de coating op de foto. Hierbij is 3-5mm bleeding nodig, zodat er geen witruimte ontstaat bij de zijkanten van de coating. Tijdens de verhitting trekt de inkt van de foto in de coating.

Foto aanleveren voor sublimatie snijmarge