7 tips voor betere foto’s met je smartphone

Foto maken met smartphone tips

Grote kans dat je dagelijks foto’s maakt met je smartphone, maar hier niets mee doet. Zonde, want deze foto’s zijn uitermate geschikt om af te drukken op bijvoorbeeld aluminium 3D of MDF.

Met deze 7 tips maar jij voortaan nog betere foto’s met je smartphone:

Gebruik de back camera

Het is vast vanzelfsprekend, maar gebruik altijd de camera aan de achterkant van je smartphone.De front camera is geschikt voor een snelle selfie en daar houdt het ook mee op. Goede foto’s maak je met de camera op de achterkant.

Check de instellingen

Het aantal instellingen dat je zelf kunt regelen verschilt per smartphone. Experimenteer hier mee en kijk welke instellingen het beste resultaat opleveren. Kijk ook regelmatig na of deze nog wel staan zoals je ze hebt ingesteld. Bij updates willen deze namelijk nog weleens automatisch aangepast worden.

Maak je lens schoon

Het zou zonde zijn als je een prachtige foto schiet, maar er een vlekje op de lens zit. Maak daarom regelmatig de camera schoon. Het kan met een speciaal doekje, maar je t-shirt voldoet ook prima.

Vaste ondergrond

Het is je vast weleens overkomen dat je een unieke situatie voor de lens hebt en je snel een foto wilt schieten. Grote kans dat die bewogen en dus onbruikbaar is. Zorg daarom voor een stevige ondergrond. Leun met je armen ergens op of leg je smartphone te rusten op een platte ondergrond. En zorg er in ieder geval altijd voor dat je met twee handen fotografeert.

Snij bij

Veel mensen gebruiken de zoom-functie om dichterbij een object te komen. Het is beter om niet in te zoomen, maar om later bij te snijden. Op die manier behoud je de optimale beeldkwaliteit en blijft de foto het scherpst.

Vermijd de flits

Van het gebruiken van flits is nog nooit een foto beter geworden. Vermijd het dan ook altijd. Je krijgt een beter resultaat als je tijdens het nabewerken de foto helderder maakt via een app.

Gebruik apps

Tegenwoordig zijn er tal van apps waarmee je matige foto kunt transformeren tot ware plaatjes. Een favoriet van veel smartphone fotografen is VSCO Cam. Door de vele filters en instellingen verbeter je razendsnel de kwaliteit van je foto’s.

 

Ga terug