Akoestisch paneel voor op kantoor en waar je op moet letten

akoestisch paneel kantoor

Ohnee, daar gaat de telefoon weer en Jeroentje neemt de telefoon weer op…Je gaat je ergeren aan zijn harde stem en je concentratie gaat meteen achteruit. Een beetje achtergrond geluid kan voor gezelligheid zorgen, maar harde geluiden kan de werksfeer beïnvloeden. Een goede akoestiek in een kantoorruimte is daarom belangrijk.

Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van een open kantoorruimte. Zo kunnen collega’s beter met elkaar samenwerken en is er meer communicatie onderling. Bij een open kantoorruimte is het bij de indeling van de kantoorruimte belangrijk om rekening met de akoestiek te houden. Er zijn vele soorten manieren om de akoestiek in een kantoorruimte te verbeteren. Een plant of een vloerkleed kan hier ook aan bijdragen. Wij bieden verschillende akoestische panelen aan om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. De akoestische panelen kunnen we voorzien van een mooie print. Zo kan je ook direct de sfeer in een kantoorruimte verbeteren. Je zit er namelijk soms nog meer dan in je woonkamer.

Akoestisch wandpaneel

Onze akoestische panelen zijn gemaakt om optimaal geluiden te absorberen. Het akoestische fotopaneel bestaat uit verschillende lagen om de trillingen zoveel mogelijk te reduceren. De bovenste laag is gemaakt van brandwerend materiaal en heeft een speciale structuur om trillingen op te vangen. Na de brandwerende laag komt het akoestisch materiaal. Dit is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. De spijkerbroeken zijn mechanisch tot kleine vezels verwerkt. Deze vezels zorgen ervoor dat vooral de stemgeluiden worden geabsorbeerd. Aan de achterzijde zit een kunststof plaat dat de middentonen dempt. Dit zorgt voor nog betere akoestische werking.

7 dingen waar je op moet letten bij aankoop van een akoestisch paneel

1. Let op de absorptiewaarde waarde

Absorptiewaarde akoestisch paneel

De absorptiewaarde geeft aan hoeveel geluid in het materiaal verdwijnt en niet meer weer teruggekaatst. De mate van absorptie wordt aangegeven met een getal tussen de 0 en 1. Hoe hoger het getal hoe meer het geluid wordt opgenomen door het materiaal. Bij de waarde 1 worden de trillingen dus volledig opgenomen en is er geen terugkaatsen van het luid. De waarde wordt bepaald door het gemiddelde te nemen van een aantal metingen gedaan bij verschillende frequenties. Zo kan bijvoorbeeld het akoestisch materiaal bij een lage stem minder geluid absorberen dan bij een hoge stem. Hiervan wordt dan het gemiddelde genomen.

2. Wat wil je bereiken?

scheidingswand akoestisch

Wat wil je uiteindelijk bereiken? Is het noodzakelijk dat de akoestiek perfect wordt uitgemeten? Neem dan contact op met een gespecialiseerd akoestisch bedrijf. Zo’n bedrijf kan metingen uitvoeren en op maat advies geven. Gaat het om dat je last hebt van galm, holle klanken of harde geluiden? Dan kan je natuurlijk ook zelf dit akoestisch probleem aanpakken. Zo kan je gebruik maken van akoestische wandpanel en scheidingswanden. Voor op het kantoor kan je bijvoorbeeld gebruik maken van verrijdbare akoestische scheidingswanden en bureaudividers. Zo kan je voorkomen dat een bellende collage elke keer voor overlast zorgt. In een huiskamer kan je gebruik maken van akoestische wandpanelen.

3. Let op de prijs van het akoestisch paneel

De prijzen tussen de aanbieders akoestische panelen kunnen nog wel eens verschillen. Kijk goed wat de verschillen zijn en waar het prijsverschil in zit. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de service beter is. Een vakkundig akoestisch bedrijf zal vaak ook meer voor een akoestisch paneel vragen dan een bedrijf die ze alleen leveren.

4. Hoe groot moet het akoestisch fotopaneel zijn?

Dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte. Daarnaast is het afhankelijk hoe het akoestisch materiaal staat opgesteld ten opzicht van de geluidsbron. Wordt het akoestisch materiaal in de buurt van de bron geplaatst zal het relatief ook meer effect hebben. Voor een optimale verschil wordt aangeraden om het vloeroppervlakte gedeeld door 3 te doen.

Vloeroppervlakte Oppervlakte akoestisch paneel Optimale oppervlakte
10m2 2m2 3m2
20m2 4m2 7m2
35m2 7m2 12m2
60m2 12m2 20m2
80m2 16m2 27m2

5. Hang het akoestisch paneel op de juiste manier op

Akoestisch wandpaneel ophangsysteem afstand muur paneel akoestisch

Het advies is om wat ruimte te laten tussen de muur en het akoestisch paneel. Door deze luchtspouw worden bepaalde geluidsgolven namelijk meer gedempt. Geluidsmetingen laten zien dat dit een groot effect heeft op de uiteindelijke absorptiewaarde.

Onze akoestische panelen worden voorzien van afstandsmoeders, om zo een ruimte te creëren.

6. Let op waarvan het materiaal is gemaakt

akoestische paneel van spijkerbroek gemaakt

Akoestische panelen kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Ga je voor een groen product? Kijk dan eens bij onze akoestische panelen gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken of PET-Flessen. Het mooie van deze panelen is dat de prints op de doeken ook weer verwisselbaar zijn. Je kan dus weer los een nieuw doek met foto bestellen.

7. Is het eenvoudig te bestellen?

akoestisch fotopaneel eenvoudig online bestellen bij Vinsio

Hoe snel en eenvoudig is het materiaal te bestellen? Kan je direct online al een keuze maken uit de verschillende formaten en is het mogelijk om een foto te uploaden?

Ga terug