ChromaLuxe MDF fotopaneel ophangen

MDF fotopaneel ChromnaLuxe

De MDF ChromaLuxe panelen een dikke coating waardoor foto’s een schitterende glans krijgen. Bij de ChromaLuxe MDF fotopanelen is de coating op het MDF gebracht. In dit voorbeeld wordt een MDF fotopaneel van 70 x 100cm van ChromaLuxe aan een witte egale wand bevestigd. Het resultaat is te zien op de foto’s.

Het MDF fotopaneel

Het ChromaLuxe fotopaneel bevat aan de achterkant in totaal vier sleutelgaten. Door deze sleutelgaten kan het paneel aan de muur worden gehangen. Het fotopaneel kan in de lengte of over de breedte worden opgehangen. Het paneel is 1,6cm dik. Het wordt direct tegen de want gehangen en steekt dus 1,6cm uit. De achterkant en de zijkant is zwart afgewerkt. Zoals gezegd heeft het fotopaneel een mooie glans. In vergelijking met andere sublimatieproducten is hier een groot verschil in te zien. De kleuren komen ook contrastrijk over. Een zeer mooi product om schilderijen of ander artwork op te sublimeren. De voorzijde is afgewerkt met een zwarte facetrand van 45-graden. Dit geeft een klassieke uitstraling.

MDf fotopaneel ophangen

Om het fotopaneel aam de wand te bevestigen heeft uw de volgende materialen nodig:

  • 2 schroeven
  • 2 pluggen
  • Meetlint
  • Accuboor
  • Schroevendraaier
  • Waterpas
  • Muurboor / houtboor
  • Potlood


Bij het boren van de gaten dient u de afstand te weten tussen de twee sleutelgaten. Hierbij meet u exact de afstand tussen de twee grote gaten waar de schroeven inpassen. 

Afstand tussen de sleufgaten opmeten MDF

Wanneer u de gaten heeft geboord kan het fotopaneel aan de muur worden gehangen. Bij grote panelen is het handig om dit met twee personen te doen. De schroef moet namelijk precies in het grote gat van het sleutelgat passen. Let erop dat de schroeven iets uit de muur steken zodat deze in de sleutelgaten passen van het fotopaneel. Als het fotopaneel in de schroeven past schuift u het fotopaneel iets opzij zodat het paneel niet meer los kan worden gemaakt.

Waar op letten bij het ophangen van een glans fotopaneel

De ChromaLuxe MDF fotopanelen zijn in glans verkrijgbaar. Glans in tegenstelling tot mat heeft meer weerspiegeling. Wanneer het fotopaneel direct naast een raam wordt gehangen is een foto minder goed zichtbaar door de weerspiegeling. Het is daarom verstandig om een paneel niet direct naast een lichtbron op te hangen. Glans heeft daarnaast in tegenstelling tot mat meer levendigheid. Kleuren springen er meer uit wanneer een fotopaneel met glans is afgewerkt.

Ga terug