Foto voor buiten

Foto voor buiten waterbestendig aluminium

De fotopanelen van aluminium zijn zeer geschikt om buiten op te hangen. De aluminium panelen zijn bewerkt met een dikke coatingslaag waardoor uw foto waterbestendig is. De achterzijde heeft een behandeling gekregen tegen roesten.  Chromio print niet de foto op het materiaal maar maakt gebruikt van sublimatietechniek. Hierbij wordt de foto door middel van intense hitte overgebracht in de coating. De foto en het paneel worden 1. De coating is ook bestendig tegen UV-licht waardoor uw foto langer mooi blijft. Uit onderzoek is gebleken dat een foto op ChromaLuxe tot 2 keer minder snel verkleurd dan een foto op fotopapier.

Voordelen sublimatie op aluminium

  • Eenvoudig schoon te maken met zeep
  • Kleurvast, zodat de kleuren langer mooi blijven
  • Afgeronde hoeken
  • Licht van gewicht
  • Ook geschikt voor binnengebruik
  • Foto wordt ultra scherp afgedrukt
  • Waterbestendig

Foto buiten in de tuin

Foto voor buiten aluminium

Een foto op ChromaLuxe is ideaal om buiten in de tuin op te hangen. Doordat de ChromaLuxe fotopanelen een extra dikke coatingslaag hebben (ChromaLuxe is marktleider in het maken van sublimatieproducten) krijgt een foto extra glans en scherpte. De fotopanelen kunnen met een eenvoudig ophangsysteem aan uw schutting of muur worden bevestigd. Ook leuk is dat er verschillende vormen besteld kunnen worden. Zo kan uw ook een foto op rond formaat bestellen of een fotopaneel met sterk afgeronde hoeken (tip: leuk voor buiten is een ronde foto bij een houten schuurtje!).

Meer over aluminium HD fotopanelen

Hoe komt het dat foto’s buiten sneller verkleuren?

Foto’s welke buiten worden opgehangen worden sneller blootgesteld aan zonlicht. Zonlicht bevat Ultraviolet (UV) licht welke een elektromagnetische straling heeft. Dit licht is voor het menselijke oog niet waarneembaar. Doordat een foto buiten constant wordt blootgesteld aan Uv-straling veranderd de molecuul opbouw. Er kunnen atomen wegvallen, waarvoor andere stoffen in de plaats komen. Als een foto op aluminium wordt opgehangen op een donkere plek zal er veel minder snel verkleuring optreden. De fotopanelen panelen van ChromaLuxe hebben een dikke coatingslaag, waardoor een foto langer mooi blijft als deze buiten wordt opgehangen.

Lees meer over waarom foto's verkleuren

Ga terug