HDR foto op ChromaLuxe

HDR fotografie afdrukken

De foto getiteld ‘Return of the Aurochs’ is gemaakt in de Maashorst, een natuurgebied in het oosten van Noord-Brabant. Behalve taurossen, leven er in het gebied ook wisenten en Exmoor ponies. De tauros stamt indirect af van de oeros. Daardoor ogen ze imposant en vallen ze soms uit in een vervaarlijk en woest gebrul. Met de introductie van de tauros is de oeros als het ware weer teruggekeerd op Europees grondgebied, vandaar de titel ‘Return of the Aurochs’.

De foto won de 1e prijs in de fotowedstrijd “Leven in en op de Maashorst”. Sindsdien is er belangstelling om de foto groots aan de muur te hangen. Het is een kleurrijk en majestueus beeld waarin drie wilde dieren samen een indrukwekkende compositie vormen. Begeleid door twee overvliegende vogels lijkt het een monumentaal beeld uit een ver verleden.

HDR fotografie

De foto is opvallend helder en contrastrijk doordat gebruik is gemaakt van HDR waarbij twee belichtingen worden samengevoegd tot één beeld. De foto heeft een grote dieptescherpte gekregen door toepassing van ‘focus stacking’ waarbij meerdere foto’s zijn genomen die op verschillende punten zijn scherpgesteld. Hierdoor is zowel de voorste koe alsook de achterste koe scherp in beeld. Photoshop zorgt er uiteindelijk voor dat de foto’s samenkomen tot een eindproduct.

De foto ‘Return of the Aurochs’ is onderdeel van een collectie natuurfotografie met honderden kleurrijke beelden uit het natuurgebied de Maashorst. Als professioneel fotograaf ben ik ontzettend blij en onder de indruk van de ChromaLuxe aluminium afdrukken van Chromio, niet alleen voor natuurfotografie maar ook voor andere vormen van fotografie.

Wilt u meer foto's zien van Michel Schamp, kijk dan op Oxovisuals.com

Ga terug