Hoogwaardige aluminium bordjes op maat laten frezen

Aluminium bordjes frezen op maat

Een aluminium plaat kan in elke vorm worden gemaakt met behulp van een CNC freesmachine. Als de aluminium platen met behulp van sublimatie worden voorzien van een foto, bevat de plaat een coatingslaag. Het frezen van een aluminium paneel met coating vraagt om een andere behandeling met frezen dan een ruw aluminium plaat. Wanneer er een verkeerde freesboor wordt gebruikt of het toerental is te hoog is de kans groot dat de randen niet goed zijn afgewerkt. Hierdoor kunnen er dan problemen ontstaan nu het sublimeren.

Ook komt het nog wel eens voor dat de grote platen worden geknipt. Bij het knippen van aluminium platen met coating raken de randen van het aluminium soms beschadigd. Je kan vaak met blote ook zien of een paneel is geknipt of gefreesd, als het niet te zien is kan je het ook voelen door met je hand langs de randen te gaan.

Wij doen veel verschillende opdrachten voor klanten met freeswerk met aluminium. Het aluminium voorzien wij vervolgens van een afbeelding door sublimatietechniek.

Logo frezen en afdrukken

De vorm van het logo wordt gefreesd uit een aluminium paneel. Vervolgens voorzien wij het paneel met sublimatie van het logo. Dit kan in elke maat en oplage. Door sublimatietechniek wordt het logo haarscherp afgebeeld en is het bestendig tegen UV straling. De toepassingsmogelijkheden zijn enorm:

  • Aluminium visitekaartje
  • Logo voor op een gevel van een gebouw
  • Typeplaatje met logo
  • Vormgeven van producten
  • Speltje / button van aluminium met logo
  • Aluminium logo met magneet

Tip: Wil je een aluminium bord met afbeelding laten bedrukken en is het in een openbare ruimte? Kies dan voor de optie om de hoeken van het bord afgerond te laten frezen. De licht afgeronde hoeken zorgen voor minder scherpe hoeken, daarnaast geeft het een mooie uitstraling.

Kleine bordjes voor buiten frezen en bedrukken

aluminium bordjes voor buiten frezen

De aluminium bordjes bevatten een UV werende coating. De inkt wordt door sublimatie diep in de coating gebracht. Gesublimeerde aluminium bordjes zijn ideaal voor buiten gebruik. Zo kunnen ze worden ingezet voor wandelpaden, fietsroutes, bewegwijzering, etc. De mogelijkheid is er om in verschillende diktes te bedrukken. Wordt het paneel op een oppervlakte gemonteerd dan is een dunner paneel handig (1mm), wordt het paneel als bord zelf gebruikt dan is een dikker paneel nodig (3mm).

aluminium bordjes buiten uv bestendig

Wij maken gebruik van een unieke coating waardoor een zeer hoge kwaliteit wordt verkregen bij het sublimeren. De coating is een uniek concept waardoor een afbeelding haarscherp op het aluminium  wordt weergegeven. Daarnaast is de coating water-, vuur- en UV-bestendig. Het materiaal kan dus uitstekend buiten gebruikt worden. Waar andere materiaal voorzien van een afbeelding al snel gaan vervagen naar enkele jaren en soms zelf maanden, blijft een foto op ons materiaal uitstekend van kleur. Het is een zeer duurzaam product.

Ga terug