Foto aluminium ChromaLuxe

Foto op ChromaLuxe

ChromaLuxe is een merknaam van een product dat gemaakt is door Universal Woods. Het merk staat voor helderheid en levendigheid van foto’s op bedrukte materialen. Bij een ChromaLuxe product wordt door middel van sublimatie de inkt toegediend in de gecoate oppervlakte. Deze coatingslaag maakt het verschil. De coatingslaag zorgt namelijk voor de scherpte, glans en diepte werking.

Universal Woods heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van gecoate oppervlakten. Op dit moment heeft ChromaLuxe drie materialen waarop ze de coating aanbrengen: aluminium, hardboard en MDF. Alle soorten ChromaLuxe materialen zijn bij ons te bestellen.

Vraag een gratis sample aan

ChromaLuxe moet je hebben gezien om een goede indruk te krijgen. Vraag nu een gratis sample aan van 10 x 15cm

Bekijk hier wat andere zeggen over ChromaLuxe

Jay Maisel Los Angeles Retrospective from ChromaLuxe on Vimeo.

ChromaLuxe fotopanelen op maat

Fotopanelen van ChromaLuxe hebben standaard afgeronde hoeken en zijn 1,14mm dik. Door deze dikte voelen ze licht maar toch stevig aan. Wanneer het formaat groter wordt dan 40x60cm is een stevig ophangsysteem aan de achterzijde nodig voor extra versteviging.

Aluminium ophangsysteem voor fotopanelen

De standaard afmetingen van ChromaLuxe zijn verkrijgbaar in de meest gangbare formaten. Het is bij ons ook mogelijk op een fotopaneel op maat aan te vragen. Elk formaat kunnen wij leveren tot op de millimeter nauwkeurig. Ook bepaalde vormen (rond, ovaal, etc) kunnen wij op maat leveren.

Logo ChromaLuxe

Voordelen ChromaLuxe

ChromaLuxe is vochtbestendig

De ChromaLuxe fotopanelen zijn waterbestendig. ChromaLuxe heeft een extra hard oppervlak waardoor het water niet de foto kan aantasten. Het is zelfs mogelijk om het fotopaneel grondig te reinigen met zeep! Het fotopaneel kan dus in vochtige ruimtes worden opgehangen. Zo kan het fotopaneel in de douche worden opgehangen en buiten in de tuin. Ook kan het gebruikt worden voor reclame-uitingen welke buiten worden opgehangen. Door gebruik te maken van ChromaLuxe onderscheidt u zich van andere!

Mat / glans & aluminium

Een foto kan worden afgedrukt op een mat of glans fotopaneel. Daarnaast kan ook de keuze worden gemaakt of het paneel een witte of een aluminium toplaag heeft. Een foto op een aluminium toplaag geeft de foto een speciaal effect. Het wit in de foto wordt weggelaten waardoor het geborsteld aluminium zichtbaar wordt.

 

Kleurvast & 3D effect

Doordat de aluminium ChromaLuxe fotopanelen een UV bestendig coatingslaag hebben en de foto door middel van sublimatie op het paneel wordt gedrukt komt de foto tot leven. Dit zorgt er voor dat de foto diepte krijgt. 

Super dun

ChromaLuxe fotopanelen zijn maar 1,14mm dun! De fotopalen zijn hierdoor extra licht en eenvoudig op te hangen. Het fotopaneel komt dan ook mooi zwevend aan de muur te hangen. De MDF fotopanelen hebben een MDF houten lijst en zien hierdoor dikker. Deze zijn 16 mm dik.

Voordelen van ChromaLuxe

ChromaLuxe fotopaneel worden bedrukt door sublimatie

Sublimatie betekent letterlijk een faseovergang van een stof uit de vaste fase naar een gasvormige fase. Bij het bedrukken van de aluminium ChromaLuxe panelen wordt speciale inkt gebruikt wat door verhitting een gasvormige toestand aanneemt (Sawgrass is een gerenommeerd producent). In deze toestand kan de inkt zicht hechten aan de speciale coating op de Chromaluxe panelen.

Sublimatie pers om te sublimeren

Na het sublimeren van het fotopaneel neemt de inkt weer een vast toestand aan en is het verbonden aan het paneel. De inkt ligt dus niet op het paneel maar vormen een permanente hechting met het paneel. De aluminium fotopanelen van ChromaLuxe zijn speciaal ontwikkeld voor sublimatie. De fotopanelen hebben een dikke coatingslaag waardoor de inkt diep kan doordringen in de coating.

De techniek sublimatie bestaat al enkele jaren. De sublimatietechniek wordt al jaren in de industrie toegepast. Het is de coating van ChromaLuxe en het gehele sublimatieproces wat de foto zo kleurrijk en scherp maakt. Het is dus van belang dat er gebruik wordt gemaakt van een hoogwaardige coating!

Wij sublimeren op uiteenlopende materialen en kunnen elke vorm en maat leveren. We helpen u graag verder!

Contact opnemen met Chromio